Onderscheidingen

Er zijn verschillende onderscheidingen waarvoor u een organisatie, bedrijf of inwoner van Winterswijk kunt voordragen.

 • Koninklijke onderscheiding

  03 november 2020

  Onderscheiding ridder_heer_klein Een lintje is een persoonlijke Koninklijke onderscheiding voor iemand die zich al lange tijd voor de maatschappij inzet. Vaak onbetaald, zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. U kent vast iemand die een lintje verdient. U kunt daarvoor zorgen door deze persoon voor te dragen. Er zijn enkele voorwaarden en stappen die u moet nemen, voor een lintje kan worden uitgereikt. U kunt hier lezen hoe dit in zijn werk gaat en wat u kunt doen.

 • Koninklijke Erepenning

  11 mei 2020

  Koninklijke erepenning klein Voor verenigingen en instellingen is het mogelijk om een Koninklijke Erepenning aan te vragen. Dit is alleen mogelijk bij de viering van een bijzonder jubileum van een vereniging of instelling. De Koning wijst de Koninklijke Erepenning toe. U kunt hier lezen hoe u de Koninklijke Erepenning kunt aanvragen.

 • Gemeentelijke Erepenning

  De erepenning is een eerbewijs van de gemeenteraad van Winterswijk. Met het toekennen van een erepenning kan de raad uitdrukking geven aan zijn waardering en erkentelijkheid jegens natuurlijke personen, die zich voor de gemeenschap bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

 • Predicaat Hofleverancier

  Bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf kunnen in aanmerking komen voor het predicaat Hofleverancier.

 • Predicaat Koninklijk

  Landelijke organisaties en bedrijven kunnen het predicaat Koninklijk ontvangen.