Augustus

 • Tijdelijke woonruimte te huur in Winterswijk

  13 augustus 2020

  De gemeente Winterswijk verhuurt vanaf 1 september twee appartementen (75 m2) op Weurden 8 en Weurden 8-1 in Winterswijk.

 • Aanpak Japanse duizendknoop

  30 juli 2020

  De Japanse duizendknoop (Fallopia Japonica) komt verspreid in de gemeente Winterswijk voor. De duizendknoop is een snel groeiende plant die van oorsprong niet in Nederland voorkomt, een exoot. Deze plant heeft een zeer krachtige wortelgroei en kan schade aanrichten aan bestrating, kabels en leidingen in de ondergrond en funderingen.

 • Vrijheidspark – een levendig park midden in het centrum van Winterswijk

  10 augustus 2020

  De uitvoeringswerkzaamheden voor het nieuw aan te leggen Vrijheidspark zijn in volle gang. In juni zijn we gestart met de eerste fase: de herinrichting van de Jeugdkerkstraat en de aanleg van een nieuw parkeerterrein. Na de Jeugdkerkstraat wordt de Schoolstraat onder handen genomen. De verwachting is dat het gehele project eind 2020 is afgerond. Wethouder Tannemaat nam alvast een kijkje: ‘Prachtig dat we straks zo’n mooi groen park in het hart van Winterswijk hebben. Met het realiseren van het Vrijheidspark wordt er een grote stap gezet in de herontwikkeling van het centrumgebied’.

 • Tijdelijk asfalt in Jeugdkerkstraat

  10 augustus 2020

  De uitvoeringswerkzaamheden voor het nieuw aan te leggen Vrijheidspark zijn in volle gang. In juni is gestart met de eerste fase: de herinrichting van de Jeugdkerkstraat en de aanleg van een nieuw parkeerterrein. Inmiddels is de aannemer gestart met het opbreken van de bestaande verharding in de Jeugdkerkstraat. Omdat de nieuw aan te leggen stenen helaas nog niet zijn geleverd, wordt de straat tijdelijk van asfalt voorzien. Hierdoor blijft de straat bereikbaar en wordt het opstuiven van zand voorkomen.

 • Provincie hervat natuurherstel Willinks Weust

  18 augustus 2020

  In september worden de werkzaamheden hervat voor herstel van het natuurgebied Willinks Weust, ten oosten van Winterswijk.

 • Gewijzigde openingstijden gemeentekantoor

  24 augustus 2020

  Op vrijdag 28 augustus is het gemeentekantoor gesloten.