Juni

 • Wethouder en gedeputeerde openen zonnedak op bedrijfspand

  26 juni 2020

  Wethouder Tineke Zomer en gedeputeerde Jan van der Meer van de Provincie Gelderland hebben vrijdag 26 juni het zonnedak van hoveniersbedrijf Sjoerd Frielink Multidiensten geopend.

 • Onttrekkingsverboden van kracht wegens droogte

  11 juni 2020

  Vanwege de aanhoudende droogte is het vanaf woensdag 10 juni 2020 niet meer toegestaan om water te halen uit de Oude IJssel, beken, sloten, vijvers in onder andere de Achterhoek en Liemers. Waterschap Rijn en IJssel wil hiermee het water op peil houden en problemen met de waterkwaliteit en volksgezondheid, zoals ongedierte, bacteriën, vissterfte en blauwalg zoveel mogelijk beperken.

 • Oost-Nederland roept politiek Den Haag op om ‘Nederland slim te benutten’

  02 juni 2020

  Met een unieke gezamenlijke boodschap roepen de provincies Gelderland en Overijssel en de acht regio’s in Oost-Nederland vanaf vandaag de politieke partijen in Den Haag op om Nederland slim te benutten. Commissaris van de Koning van Overijssel Andries Heidema: “Ons land staat voor belangrijke maatschappelijke opgaven. Voor de aanpak van de transities in het post-coronatijdperk zijn innovatieve oplossingen nodig. Benut daarvoor Oost-Nederland."

 • Ingang aan de Burg. Vlamstraat gebruiken

  02 juni 2020

  Wij verzoeken u wanneer u een afspraak heeft op ons gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25 gebruik te maken van de ingang aan de Burg. Vlamstraat.

 • Politiek forum 4 juni 2020

  02 juni 2020

  Op 4 juni is er een politiek forum van de gemeenteraad van Winterswijk, vanaf 19.30 uur. Tijdens het politiek forum komen politieke onderwerpen aan de orde. Daarbij kan de raad worden geïnformeerd over actuele onderwerpen, of er wordt aan de raads- en commissieleden gevraagd om richting te geven in het maken van nieuwe plannen of beleid.

 • Beleidsvisie Landschap en Biodiversiteit ter inzage

  22 juni 2020

  Samen sterk voor landschap en biodiversiteit is de titel van de beleidsvisie die op 12 mei door het college van burgemeester en wethouders is vastgesteld.

 • Herinrichting Bataafseweg – rotonde open

  03 juni 2020

  De werkzaamheden voor de herinrichting van de Bataafseweg zijn in volle gang. In januari zijn we gestart met de werkzaamheden voor het aanleggen van de rotonde op de kruising Kloetenseweg-Bataafseweg-Steengroeveweg. Vanaf aanstaande vrijdag 5 juni, aan het einde van de dag is de rotonde gedeeltelijk open en toegankelijk voor verkeer vanaf de Kloetsenseweg richting de Steengroeveweg. Wethouder Tannemaat nam alvast een kijkje: ‘Er is hier heel hard gewerkt aan een veilige verkeersconstructie. Fijn dat we hier nu bijna gebruik van mogen maken’.

 • Commissievergadering 10 juni vervalt

  09 juni 2020

  De commissievergadering van woensdag 10 juni vervalt. Er hebben zich geen insprekers gemeld om in te spreken over de kadernota 2020. De kadernota 2020 wordt in de raadsvergaderingen van 18 en 25 juni aanstaande behandeld. De agenda's voor deze vergaderingen vindt u binnenkort op onze website.

 • Beide ingangen gemeentekantoor weer open

  11 juni 2020

  Wanneer u een afspraak heeft op ons gemeentekantoor kunt u weer gebruik maken van de ingang aan de Stationsstraat. Dit is de ingang naast het tankstation.

 • Tijdelijke verkeersmaatregelen door verplaatsing zaterdagmarkt in Winterswijk

  11 juni 2020

  De Winterswijkse zaterdagmarkt is tijdelijk verplaatst naar de omgeving Spoorstraat en Roelvinkstraat omdat er vanwege de coronamaatregelen op de Markt extra ruimte nodig is voor de horeca en het winkelend publiek.

 • Pas op met asbest

  03 augustus 2020

  Is uw woning gebouwd vóór 1994? Misschien zit er dan asbest in uw huis of bijgebouw.

 • Gratis onafhankelijk advies van een cliëntondersteuner

  14 juli 2020

  Cliëntondersteuners op het gebied van zorg of hulp zijn er speciaal voor u. Hun hulp en advies is onafhankelijk en kost niets.

 • Aankondiging aanbesteding cateringdiensten gemeente Winterswijk

  16 juni 2020

  De gemeente Winterswijk gaat dit jaar de cateringdiensten in hun bedrijfsrestaurant en de catering bij diverse bijeenkomsten aanbesteden.

 • Gezocht: enthousiaste horecaondernemer voor gezonde sportkantine

  23 juni 2020

  Passen sport, een gezellige sfeer en gezondheid wat u betreft perfect bij elkaar? En heeft u als horecaondernemer goede ideeën om het sportcafé in het sportcomplex aan de Parallelweg 9 in Winterswijk te veranderen in een gezonde sportkantine? Dan bent u degene die we zoeken!

 • Politiek forum 2 juli 2020

  25 juni 2020

  Op 2 juli is er een politiek forum van de gemeenteraad van Winterswijk, vanaf 19.30 uur. Tijdens het politiek forum komen politieke onderwerpen aan de orde. Daarbij kan de raad worden geïnformeerd over actuele onderwerpen, of er wordt aan de raads- en commissieleden gevraagd om richting te geven in het maken van nieuwe plannen of beleid..

 • Onderhoudswerkzaamheden bermen Corleseweg

  24 juni 2020

  De gemeente Winterswijk voert van 13 juli tot en met 31 juli onderhoudswerkzaamheden uit aan de bermen van de Corleseweg.

 • Gezocht: nieuw lid voor de Wmo-raad

  30 juni 2020

  De wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is er op gericht dat iedereen zo lang mogelijk mee kan doen in de maatschappij. De Wmo is er voor iedereen: voor gezonde mensen, maar ook voor mensen met een beperking. Dit 'meedoen' is ook te vertalen in meedenken en meepraten over het beleid. Dit gebeurt onder meer door de Wmo-raad

 • Verkiezing ruwe diamant Winterswijk

  17 juli 2020

  In de maand juli kunt u bepalen welk gebouw een ruwe diamant is in de gemeente Winterswijk. Het gaat om bijzondere wederopbouwpanden in onze gemeente. Net als bij ruwe diamanten ziet nog niet iedereen de schoonheid van het erfgoed uit de wederopbouwperiode in.