Actueel

In Actueel vindt u de actuele nieuwsberichten, het Gemeentenieuws, officiële bekendmakingen en informatie over wegwerkzaamheden.

 • Nieuws

  Nieuwsberichten over Winterswijk

 • Coronavirus

  Informatie over het coronavirus en wat dit voor u betekent

 • Gemeentenieuws

  Gemeentenieuws zoals dat ook te lezen is in het Achterhoek Nieuws

 • Wegwerkzaamheden

  Actuele weg- en groenwerkzaamheden in en om Winterswijk

 • Persberichten

  Overzicht van de persberichten van de gemeente Winterswijk

 • Bekendmakingen

  Met bekendmakingen informeren wij u over onder andere verordeningen, bestemmingsplannen, omgevingsvergunningen en evenementenvergunningen.

 • Kleiput

  Op deze pagina's kunt u de laatste ontwikkelingen rondom de werkzaamheden bij de kleiput in Winterswijk lezen. De gemeente hecht veel waarde aan een goede communicatie met iedereen die geïnteresseerd is in de werkzaamheden in het gebied. Die werkzaamheden moeten ertoe leiden dat de biodiversiteit in het gebied toeneemt. De kleiput aan de Driemarkweg is ongeveer 3,7 hectare groot en 8 meter diep.

  De natuurwaarde van de kleiput in Winterswijk kan tot op zekere hoogte verbeteren door de verondieping. Maar die kwaliteitsverbetering is minder groot dan we willen. Dat blijkt uit recent ecologisch onderzoek. Daarom besluit het college van burgemeester en wethouders om eerder te stoppen met de verondieping van de kleiput volgens het huidige inrichtingsplan. Maatregelen die de natuurwaarden nog kunnen versterken, voert de gemeente tot uiterlijk 2023 uit.

  Op deze pagina treft u alle informatie over dit project.

 • Project Vrijheidspark

  Winterswijk heeft een krachtige verbinding met het omliggende Nationale Landschap met een rijke cultuurhistorie. Via de beek en de spoorlijn wordt deze groenstructuur het dorp ingetrokken. In het centrum liggen er drie groene gebieden: De muziektuin, de Notaristuin en het Vrijheidspark. Met het Vrijheidspark is Winterswijk een nieuw groen park rijker.

 • Eikenprocessierups

  Informatie over de mogelijke overlast, onze aanpak en de mogelijkheden om uzelf te beschermen.

 • Project 'Verduurzaming en herinrichting Raadhuis'

  27 september 2021

  Begin maart startte aannemingsbedrijf H.J. te Selle BV uit Winterswijk met de verduurzaming en herinrichting van het Raadhuis. Het gemeentelijke monument aan het Mevrouw Kuipers-Rietbergplein dat nu ruim 80 jaar oud is, wordt van maart tot juli 2021 flink onderhanden genomen. Het ontwerp van de raadzaal is gerealiseerd door interieurarchitect Spacemonkey en de bouwbegeleiding is in handen van BouwKunst uit Winterswijk. Veel werkzaamheden worden door lokale bedrijven uitgevoerd. Bovendien vestigt het Grensland College zich komende zomer in het Raadhuis en opent in september van dit jaar haar deuren. Op deze pagina vindt u alle informatie over het project en nemen we u graag mee in de plannen.

 • Hulp voor gedupeerden van de toeslagenaffaire

  21 juli 2021

  De Belastingdienst van het Rijk is bij veel ouders te streng geweest met het terugvragen van kinderopvangtoeslag. Dit staat bekend als de ‘toeslagenaffaire’. Duizenden ouders in Nederland zijn geraakt door de problemen met kinderopvangtoeslag. Bent u een gedupeerde van de toeslagenaffaire? Dan komt u in aanmerking voor de herstelregeling van de Belastingdienst.

 • Park Achterhoek

  22 maart 2021

  Het is belangrijk dat zorg altijd en overal in de buurt is. Van dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot een spoedgeval in het ziekenhuis: je wil er niet te lang voor reizen. Met Park Achterhoek naast het SKB zetten we in op de toekomst van die zorg dichtbij huis.

 • Grensland College start in september 2021 in raadhuis Winterswijk

  18 april 2021

  Het Grensland College is een tweejarige praktijkgerichte hbo-deeltijdopleiding en start met Associate degree (Ad)-opleidingen in de Achterhoek. Deze praktijkgerichte hbo-deeltijdopleidingen bieden de mogelijkheid in slechts twee jaar naast je baan, op hbo-niveau verder te leren of je bij te scholen. De opleidingen zijn afgestemd op de behoefte van de Euregionale arbeidsmarkt.

 • Gebiedsontwikkeling Steengroeve

  20 december 2021

  In het steengroevegebied zijn er allerlei partijen met verschillende initiatieven actief. In de bijeenkomsten van de convenantpartijen vindt overleg plaats over de verschillende doelen en worden zaken afgestemd. Daarnaast is een Ruimtelijk Afspraken Kader (RAK) vastgesteld door de gemeenteraad, waarin de ruimtelijke uitgangspunten zijn vastgelegd. Hiermee wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de verschillende belangen. De gemeente Winterswijk vertelt u in nieuwsbrieven de laatste ontwikkelingen in dit prachtige stukje Winterswijk!