Nieuws

RSS icoon

Nieuwsberichten over Winterswijk

 • Nieuwe ingangsdatum voor Jeugdhulp- en Wmo-contracten

  18 oktober 2021

  De acht gemeenten van de Achterhoek, waaronder de gemeente Winterswijk, bereiden zich voor op nieuwe contracten met zorgaanbieders van Jeugdhulp en Wmo (inclusief Wonen). Deze week hebben de colleges van Burgemeester en Wethouders besloten dat de nieuwe contracten niet op 1 januari 2022 ingaan, maar een halfjaar later: op 1 juli 2022.

 • Vernieuwde stationsgebouw Winterswijk feestelijk geopend

  16 oktober 2021

  Het station in Winterswijk is misschien wel een van de mooiste stations van Nederland. Jarenlang stond het stationsgebouw leeg, totdat NS en ProRail het gebouw weer terugbrachten in zijn oude glorie. Winterswijkse ondernemers brengen het gebouw nu verder tot leven. Zaterdag 16 oktober werd het gebouw feestelijk geopend door wethouder Bert Frings, regiodirecteur ProRail Dorothé Wennekendonk en regiodirecteur NS Maarten Haverkamp.

 • Tijdelijke uitbreiding capaciteit Azc Winterswijk voor noodopvang

  13 oktober 2021

  De opvangcapaciteit van het Azc Winterswijk mag voor maximaal één jaar worden uitgebreid met 100 extra plaatsen voor noodopvang. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten.

 • 11 t/m 17 oktober: Week tegen Ondermijning

  13 oktober 2021

  Hoe houden wij de Achterhoek samen veilig? Hoe kun je criminaliteit herkennen en wat kun jij er tegen doen? Deze week besteden gemeenten, politie en andere overheidsdiensten in de Achterhoek samen met inwoners en ondernemers aandacht aan het voorkomen en signaleren van criminaliteit.

 • Kleurrijk zebrapad voor regenbooggemeenten Oost Gelre en Winterswijk

  12 oktober 2021

  Eindelijk is het zover. Na een intensieve voorbereiding zijn de gemeenten Oost Gelre en Winterswijk nu officieel regenbooggemeente. Ter gelegenheid van deze nieuwe titel openden beide gemeentes op 11 oktober, Coming Out Day, een regenboog zebrapad.