Mantelzorger? Meld u aan voor de mantelzorgwaardering

De gemeente Winterswijk heeft grote waardering voor het vele en goede werk dat mantelzorgers verrichten. Daarom ontvangen mantelzorgers die in Winterswijk actief zijn in november een cadeaukaart.

Mantelzorg

We spreken van mantelzorg als u onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief en is meestal geen vrijwillige keuze. Ook veel jongeren zijn tegenwoordig mantelzorger.

Aanmelden bij VIT-Hulp bij mantelzorg

Om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering moet de mantelzorger bekend zijn bij VIT-hulp bij mantelzorg. Bent u als mantelzorger nog niet bekend bij VIT-hulp, meld u dan aan vóór 20 oktober 2020 via telefoonnummer (0544) 820 000 of via www.vithulpbijmantelzorg.nl. Of meldt u zich bij het inloopspreekuur van VIT-hulp bij mantelzorg, iedere vrijdagmorgen van 9.00 tot 10.30 uur in De Post aan de Balinkesstraat 4. 

Mantelzorgwaardering

De mantelzorgwaardering bestaat uit een cadeaukaart van 50 euro en is bedoeld voor mantelzorgers in de gemeente Winterswijk én voor mantelzorgers die buiten Winterswijk wonen, maar wel in Winterswijk mantelzorg verlenen. Jonge mantelzorgers krijgen een cadeaukaart van 25 euro. In november ontvangt iedere mantelzorger, die bij VIT-hulp geregistreerd staat, een brief met een voucher voor de cadeaukaart.

Dag van de Mantelzorg

De jaarlijkse activiteit op de Dag van de Mantelzorg gaat dit jaar vanwege corona niet door.

Ondersteuning voor mantelzorgers

VIT-Hulp biedt voor de gemeente Winterswijk op diverse manieren ondersteuning aan mantelzorgers. Het kan gaan om informatie, advies en begeleiding, emotionele steun of bijvoorbeeld praktische hulp. Ook mantelzorgers die zich overbelast voelen, zijn bij VIT-Hulp bij mantelzorg aan het juiste adres. Meer informatie over de ondersteuning bij mantelzorg is te vinden op de website www.vithulpbijmantelzorg.nl