Interview Anja de Roos

Afvalscheiden voor de toekomst van volgende generatie(s)

Anja de Roos woont met haar gezin in een boerderij in Corle. Anja wil dat de volgende generatie en die daarop een toekomst heeft. Daarom is ze heel bewust met afvalscheiding bezig. Ze kan zich best wel storen aan troep die ze in de natuur bij Corle ziet tijdens haar wekelijkse wandeling met een vriendin. ,,We hebben wel eens tegen elkaar gezegd dat we een vuilniszak mee moeten nemen,” zegt ze, ,,maar dat is er nog niet van gekomen.”

Net als andere inwoners van Winterswijk heeft het gezin de Roos (vader, moeder en twee volwassen zoons) kliko's om het afval te scheiden. Haar moeder woont in het voorhuis waardoor er van alle containers twee zijn.
,,Omdat we in het buitengebied wonen hebben we ook een container voor restafval”, vertelt ze. ,,De containers zetten we op afhaaldagen aan de straat. Dat is een eindje lopen, maar we zijn eraan gewend. Dat is een nadeel van buitenaf wonen.”

Anja de Roos is heel bewust met afvalscheiding bezig.

Routine

Het scheiden van afval is routine in het gezin geworden. Anja doet het graag en met gemak: ,,We scheiden het binnen al en brengen het dan naar de container. We hebben een paar schapen en daar breng ik soms groenafval naar toe. Ook hebben we een composthoop, maar als we veel groenafval hebben, brengen we dat naar de ROVA. Glas gaat in de glasbak.” Anja hoopt dat iedereen afval scheidt. ,,Als iedereen meedoet, maken we echt een verschil.” zegt ze. ,,Het is in feite heel makkelijk.”

 

Afval scheiden