Interview Rawa Mohamed Abdulla

“Goede voorlichting is misschien een oplossing”

De dertigjarige Rawa Mohamed Abdulla woont samen met zijn vriendin Saskia in een flat aan de Europalaan. Voor hen is het scheiden van afval vanzelfsprekend. Dat geldt helaas niet voor iedereen, constateert Rawa regelmatig, maar hij gaat uit van het positieve: ,,Ik geloof niet dat het kwade wil is.”

Rawa vindt het vooral erg hoe dieren lijden onder plasticafval in de natuur.   ,,Als je ziet wat er soms met dieren en plastic gebeurt...,” vertelt hij. ,,Echt verschrikkelijk.”

Rawa Mohamed Abdulla: afval scheiden is helemaal niet moeilijk.

Belangrijk

Rawa en Saskia hoeven dan ook niet gestimuleerd te worden hun afval te scheiden. ,,Nee, dat vinden we sowieso belangrijk”, zegt Rawa. ,,Het is ook helemaal niet moeilijk. Hier boven houden we papier, plastic, groenafval en restafval apart. Elke keer als we naar beneden gaan, nemen we wat mee en gooien het in een van de ondergrondse containers voor de flat.”
Ze proberen ook hun afvalproductie te beperken: ,,We gebruiken een eigen fles voor water en proberen in de supermarkt er op te letten dat we producten kiezen die niet in plastic verpakt zijn, maar eerlijk is eerlijk. Het kan altijd beter.”

Onwetendheid

,,Niet iedereen is er zo bewust mee bezig als wij”, vertelt hij. ,,Ik denk niet dat het kwade wil is, maar eerder onwetendheid. Goede voorlichting zou misschien een oplossing zijn. En ja, misschien kan ik er ook bij helpen door met mensen in gesprek te gaan.”

Afval scheiden