Recreëren in Winterswijk

In en om Winterswijk zijn veel recreatiemogelijkheden.

Buitengebied

Het Winterswijkse buitengebied is één van de meest waardevolle gebieden in Nederland. Het maakt deel uit van het ‘Nationaal Landschap Winterswijk’ Hier wordt gewoond, gewerkt en gerecreëerd. Het is geen openluchtmuseum, maar wel ‘Het visitekaartje’ van Winterswijk. In het buitengebied kunt u mooi wandelen en fietsen en onderweg komt u onder andere de steengroeve en enkele wijngaarden tegen. Tijdens uw tocht kunt u even uitrusten bij de verschillende boerderijterrassen, waar u kunt genieten van het eigengemaakte boerenijs, geitenkaas of een glaasje wijn.

Centrum

In het centrum van Winterswijk kunt u gezellig winkelen. Het aanbod is gevarieerd en elke straat heeft z’n eigen uitstraling. En parkeren is gratis. Genoeg ingrediënten dus voor een hele dag winkelplezier! Bovendien is er een ruime keuze aan restaurants en terrasjes.

Kunst en cultuur

In Winterswijk valt op het gebied van kunst en cultuur veel te genieten. Winterswijk heeft een aantal culturele en kunstzinnige instellingen:

  • Instituut voor Kunst en Cultuur Boogie Woogie. Behalve een uitgebreid lesaanbod, zijn er ook regelmatig concerten.
  • Theater de Storm heeft jaarlijks naast 100 professionele theaterproducties ook veel prachtige amateurvoorstellingen.
  • In Villa Mondriaan zijn veel schilderijen van de wereldberoemde schilder Pieter Mondriaan te zien. Villa Mondriaan is het voormalige woonhuis van de schilder. Hij heeft in Winterswijk de basis gelegd voor zijn werk toen hij hier van zijn achtste tot twintigste levensjaar woonde.
  • Streekmuseum De wereld van Wenters geeft met regelmatig wisselende tentoonstellingen een mooi beeld van Winterswijk en de Winterswijk.  In de tentoonstellingsruimte Kunst Ende zijn voortdurend thematentoonstellingen met prachtige Schilderijen.
  • Openluchttheater Winterswijk geeft in de zomermaanden mooie voorstellingen.
  • bij de Bibliotheek Oost Achterhoek kunt u terecht voor onder andere het lenen van boeken en het volgen van cursussen.

Meer informatie

Op de website van 100%Winterswijk vindt u meer informatie over de natuur en de activiteiten in en rond Winterswijk.