Trouwlocaties

Vaste en eenmalige locaties binnen de gemeente Winterswijk

Trouwen of het registreren van partnerschap in de buitenlucht is ook mogelijk. In alle gevallen moet de ceremonie naar binnen verplaatst kunnen worden als dat nodig is.

Trouwen op een vaste locatie

Als u op locatie wilt trouwen moet u het volgende doen:

 1. Vul het formulier Aanwijzingsverzoek vaste trouwlocatie (PDF, 235kB) in.
 2. Voeg de bijlagen toe die in het formulier staan vermeld.

U dient de aanvraag uiterlijk 13 weken voor de trouwdatum in.

De beslissing wordt binnen 8 weken schriftelijk meegedeeld.

 

Vaste locaties

De vaste locaties in Winterswijk zijn:

Van een aantal locaties vindt u hieronder meer informatie.

Raadhuis

In het Raadhuis kunt u trouwen in de trouwzaal of de raadszaal.
(Het Raadhuis is in verband met verbouwing gesloten van 15 februari 2021 tot 1 juli 2021)

Raadhuis gemeente Winterswijk

Trouwzaal in raadhuis gemeente Winterswijk

Hotel Café Restaurant “de Lindenboom”

De Lindeboom is uniek gelegen in het Nationaal Landschap en goed bereikbaar, ook als u wat verder weg woont. Er is ruime gratis parkeergelegenheid en overnachten behoort tot de mogelijkheden. De grote tuin achter het pand leent zich uitstekend als mooie bijzondere en uniek trouwlocatie om elkaar het ja-woord te geven. U kunt u via e-mail contact opnemen met De Lindeboom.

Hotel Frerikshof

U kunt bij Hotel Frerikshof binnen, maar bij mooi weer ook buiten op het terras of de vlonder aan de vijver trouwen. Na de ceremonie zijn er tal van mogelijkheden om deze bijzondere dag in te vullen. Van een intiem diner tot een mooie receptie en een onvergetelijk avondfeest. Overnachten behoort ook tot de mogelijkheden. U kunt u langskomen om de locatie te bekijken en één en ander door te spreken.

Landgoed Vriezenhuis

De locaties van landgoed Vriezenhuis zijn in een eeuwenoude originele scholteboerderij. U kunt een keuze maken uit de Villa, De Deel of de Schoppe afhankelijk van de grootte van het gezelschap. Trouwen buiten in de tuin of op het terras behoort ook tot de mogelijkheden. Mocht u verdere aankleding wensen met een drankje en een hapje, dan is dat bespreekbaar. De locatie is niet geschikt voor een avondfeest.

Erve Brookert-Reuselink

Erve Brookert-Reuselink is een unieke trouwlocatie in Winterswijk-Brinkheurne. U kunt terecht in de tuinen bij het prachtige rijksmonument Erve Brookert, of in een van de zalen. Eveneens beschikt Reuselink over een nieuw sfeervol restaurant met huiselijke coffeebar. Voor zowel het bruidspaar als de gasten biedt Reuselink prachtige overnachtingsmogelijkheden en voor de allerkleinsten is er een ruim aanbod in speelvoorzieningen.

Lev by Mike

Met haar rustieke en romantische ligging aan het water, de verfijnde keuken en de enthousiaste medewerkers is het een dankbaar decor voor een huwelijksfeest. Lev by Mike is officieel benoemd tot Huis der Gemeente, dit houdt in dat u er zowel binnen als buiten aan het water uw huwelijk kan laten voltrekken. Aansluitend de ceremonie zijn er talrijke mogelijkheden om er voor u zelf en voor uw gasten een onvergetelijke dag van te maken. Voor bezichtiging van de trouwlocatie en een persoonlijke kennismaking kunt u contact opnemen met Lev by Mike.

Theater Astoria

Op de website van Theater Astoria vindt u meer informatie over deze trouwlocatie. Contactpersoon is de heer E.W. de Vries, telefoon (0543) 52 30 49.

Restaurant De Schoppe

Op de website van Restaurant De Schoppe vindt u informatie over deze trouwlocatie. Contactpersoon is mevrouw D.W. Doornink, telefoon (0543) 56 53 25.

Jacobskerk

Informatie over de Jacobskerk kunt u vinden op de website van de Protestantse gemeente. Contactpersonen van de Jacobskerk zijn de kosters mevrouw H. Hoitink en mevrouw A. Visser, telefoon (06) 2353 0508.

Trouwen op een eenmalige trouwlocatie

Binnen de Gemeente Winterswijk kunt trouwen of een partnerschapsregistratie aangaan op een locatie die u zelf hebt uitgezocht.

Als u op locatie wilt trouwen moet u het volgende doen:

 1. Vul het formulier Aanwijzingsformulier voor een éénmalige aanwijzing van een trouwlocatie (pdf, 106kB) in.
 2. Voeg de bijlagen toe die in het formulier staan vermeld.
 3. Voeg een plattegrond van de bouwlaag toe waarop de huwelijksvoltrekking plaatsvindt (schaal 1:100 of groter). Hierop geeft u aan:
  • de draairichting van deuren in de vluchtroutes vanuit de betreffende ruimte naar de voordeur/achterdeur(en) en/of direct naar buiten(tuindeur);
  • De opstelling van stoelen/tafels en ander meubilair op schaal.

U dient de aanvraag uiterlijk 13 weken voor de trouwdatum in.

De beslissing op het verzoek wordt binnen 8 weken schriftelijk meegedeeld.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met de gemeente:

 •  E-mail: gemeente@winterswijk.nl
 • Telefonisch: (0543) 543 543
 • Bezoekadres: Stationsstraat 25
 • Schriftelijk: Gemeente Winterswijk, Postbus 101, 7100 AC Winterswijk