Actuele berichten

 • Winterswijk en Oost Gelre samen op weg naar regenbooggemeente!

  18 mei 2021

  Maandag 17 mei was het de internationale dag tegen homo-, bi- en transfobie, ook wel bekend als IDAHOT. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor zinloos geweld tegen lesbiënnes, homo’s, biseksuelen, en transgenders, afgekort lhbt’ers. Er zijn helaas nog teveel lhbt+’ers die te maken krijgen met discriminatie en uitsluiting in de maatschappij.

 • Gemeenten Oost Gelre en Winterswijk samen op weg naar Regenbooggemeente

  14 juni 2021

  Op 1 april 2001 schreef Nederland geschiedenis door als eerste land ter wereld het ‘homohuwelijk’ te legaliseren. Na een lange strijd voor openstelling van het huwelijk voor partners van hetzelfde geslacht, gaven de eerste koppels elkaar het ja-woord. Kort daarna, op 22 mei, trouwde het eerste koppel in Winterswijk: de dames Tunnissen en Koens.

 • Diversiteit op de bouw, ‘hoe gekleurder, hoe mooier!’

  20 juli 2021

  Oost Gelre en Winterswijk streven ernaar om op 11 oktober 2021 (Coming Out Day) officieel Regenbooggemeente te zijn. In aanloop daarnaartoe plaatsen we elke maand een achtergrondartikel, over zeer uiteenlopende onderwerpen. Deze maand gaat het over diversiteit en inclusie op de werkvoer. Michiel Wopereis ging op bezoek bij BINX Smartility in Groenlo. In dit artikel leest u over zijn bezoek.

 • Regenboogcorso, diversiteit en inclusie als thema voor een bloemenwagen

  26 augustus 2021

  Oost Gelre en Winterswijk streven ernaar om op 11 oktober 2021 (Coming Out Day) officieel Regenbooggemeente te zijn. In aanloop daarnaartoe plaatsen we elke maand een achtergrondartikel, over zeer uiteenlopende onderwerpen. Michiel Wopereis schrijft deze maand over inclusie en diversiteit bij het bloemencorso!

 • Aanleg regenboogpad in Winterswijk

  07 oktober 2021

  Maandag 4 oktober legde Geerdink Markeringen het regenboogpad aan op de Stationsstraat bij het gemeentekantoor.

 • GSA op het Marianum: “Zo doen wij het hier!”

  30 september 2021

  Oost Gelre en Winterswijk zijn vanaf 11 oktober 2021 (Coming Out Day) officieel Regenbooggemeente. In aanloop daarnaartoe plaatsen we elke maand een achtergrondartikel, over zeer uiteenlopende onderwerpen. Michiel Wopereis schrijft deze maand het GSA Netwerk Marianum.