Verhuizen

Verhuizen binnen Winterswijk, verhuizen naar Winterswijk, verhuizen naar het buitenland, welke instanties worden ingelicht over uw verhuizing, aanvragen briefadres

 • Verhuizen binnen of naar Winterswijk

  Verhuist u binnen of naar de gemeente Winterswijk? U kunt uw verhuizing online doorgeven. Dit kan vanaf 28 dagen vóór, tot uiterlijk 5 dagen na uw verhuizing. Verhuist u vanuit Winterswijk naar een andere gemeente? Geef de verhuizing dan door in de nieuwe gemeente.

 • Verhuizen vanuit buitenland

  Als u uit het buitenland komt en in Winterswijk wilt gaan wonen dan moet u zich inschrijven. Hiervoor maakt u een afspraak via telefoonnummer (0543) 543 543.

 • Verhuizen naar het buitenland (emigratie)

  Gaat u in een jaar 8 maanden of langer in het buitenland wonen? Of gaat u weer terug naar uw vaderland (bijvoorbeeld na een studie of tijdelijk werk in Nederland). Geef uw verhuizing dan door aan de gemeente Winterswijk.

 • Instanties die bericht krijgen over uw verhuizing

  Als u verhuist, informeert de gemeente automatisch een aantal instanties

 • Bewijs van garantstelling/logiesverstrekking

  Krijgt u bezoek uit het buitenland van iemand die een visum voor kort verblijf in Nederland nodig heeft? Dan hebt u een bewijs van garantstelling of logiesverstrekking nodig met daarop een gelegaliseerde handtekening.

 • Adresonderzoek aanvragen

  Staat er iemand op uw adres ingeschreven die er niet meer woont? Dan kunt u een adresonderzoek aanvragen bij de gemeente.

 • Wonen in een recreatiewoning

  In een recreatiewoning mag u niet permanent (vast) wonen. Ook niet tijdelijk. Alleen in uitzonderingsgevallen mag u een recreatiewoning tijdelijk als hoofdwoonverblijf gebruiken. Hiervoor heeft u een vergunning nodig. Die vraagt u aan bij de gemeente.